Flyttning på g.

Imorgon flyttar vi upp mina saker till nya lyan i Borlänge, jippi. Det kommer bli kanoners, är helnöjd med den! Nära till jobbet blir det också, ca en km.

En liten tjyvtitt från min mysiga etta:


Hallen syns lite till vänster, sovalkov till höger.


Vardagsrum, inglasad balkong bakom mig, kök till höger.


Köket. Luckorna ska målas vita. Spis skall så småningom bytas, möjligtvis kaklet också.


Badrummet.


Några dagar tillbaka.

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade min oerhört intressanta blogg. Kanske kan bero på p&l-helgen, allt jobbande, nya lägenheten och VÄRMEN!

Aja, lite update några dagar tillbaka.

Helgen bjöd på mycket JOBB och såklart lite festande och bra band eftersom det var peace and love. Som jag skrev i tidigare inlägg skulle det bli en lugn helg trots festivalen, vilket det blev också. Men jag hade kul ändå. :-) Fast mina fötter mådde inte lika bra.... aj. Så förutom värkande fötter blev det en lyckad helg.

Fick reda på i torsdags att jag "vann" budgivningen på lägenheten jag ville ha. Så fick skriva kontrakt samma dag, och idag fick jag nyckeln. Så nu är det flyttning till Borlänge i fullgång.

Bilder från peace and love:


Ingen langos, ingen festival enligt Joppen.


Lars Winnerbäck ♥


Träffade bror min under Winnerbäck.


Förfest i Axels lägenhet. Där blev även Tim och jag inneboende under festivalen.


Timbuktu


   1                         2                        3


peace ... and ... love .... vi tar det igen, peace and love


The Sounds


Kalle Baah


Förfest vid Axels lägenhet.



Håkan Hellström


Tim, på väg hem sista kvällen för nattning.

Vi, mycket trötta! Och mina fötter mådde sämst.

Inga sura miner!

Inte min dag idag!

Dagen började med att jag fick reda på att jag jobbar 08-17 tors-fre under peace and love, och lör-sön lite bättre tider, 12-16. Så det ser ut att bli en lugn peace and love. Men visst kan man ha kul ändå, och jag kommer definitivt må bättre än många andra denna helg.

Idag har jag har varit klantig och lyckats låst ut mig, och fick lov att krypa in genom ett källarfönster. Men smidig som man är så gick det ju bra, inte ens ett skrapsår. yes.

När jag kom hem från Johanna som jag var hos en sväng, så började jag känna mig dålig i halsen. Lagom till p&l. Äh, är nog bara tillfälligt. Börjar redan kännas bättre. Tummen upp för det.

Sen dagens höjdpunk, min telefonräkning från tele2 på 1560 kr. Det tackar jag Alanya och min underbara pojkvän för. Men jag får räkna bort 500 för det har Tim varit hygglig och betalat mig. Så... så illa var det väl inte?! Har i alla fall lärt mig en läxa och nästa utlandsbesök spärrar jag nog telefonen på en viss summa!


Som sagt inte min dag idag, men Inga sura miner här in´t!


Sagan om Mysak

Jag fick nyligen hem det senaste nr av tidningen Shiban som klubben Shiba-no-kai ger ut. I detta nr fanns bland annat min artikel om Mysak med som jag blev ombedd att skriva. Det var roligt att läsa. Visst blev man rätt så nöjd med den.  Rubriken på artikeln är Sagan om Mysak, och artikeln utgår från Mysaks perspektiv. På så sätt fick jag med lite humor också.




Jag och Tim kom alldeles nyss hem från en promenad med Mysak. Helt underbart att man kan vara ute och gå vid denna tid utan att det är bläck svart ute. Igår tog jag en kvällspromenix med Mysak vid 23.30, sisådär en tjugo minuter bara. Och på denna korta tid träffade jag så mycket som fyra personer som också var ute och gick. Detta är något som är mysigt med sommaren, när det är liv ända in på sena natten t.o.m. i lilla Hedemora.







Där syns mitt hem också med den vita bryggan. Fast förhoppningsvis inte länge till, om jag får lägenheten vi var och kolla på idag. Jätte mysig etta som ligger ca 2km från Borlänge centrum. Vilket är ganska skönt när man har hund, att bo nära grönområden. Dessvärre var sex personer till intresserade. Men hoppas dem dissar sitt intresse. På onsdag får jag reda på om det blir budgivning eller om jag får lägenheten. Håll tummarna!

Dags för sängen nu. Nattinatt.

Grattiiis kusiiin.

Idag är det JW's dag! JW, då snackar jag alltså om min kusin Johanna Wiman. Stort grattis till dig kussan på din 22 års dag!! Och tack för tårtan. ;D





Midsommarhelgen

Det har varit en ovanligt lugn midsommarhelg med nattning före kl 24.00 både fredag och lördag. I lördags var det namngivning för lilla Wiggo hemma hos oss. Så vi tillbringade midsommarafton (fredag) med att baka och städa.
Lördag, namngivningsdagen, blev jätte lyckad och fin. Ni som undrar vad namngivning är, så kan vi jämföra det med ett dop fast utan präst.
Dagen började med en välkomstdrink, och fortsatte med låten Välkommen till jorden som Axel och Susanna Fritz spelade, sen blev det dags för själva ceremonin där pappa berätta Wiggos andra namn - Oscar - som Fredrik heter i andra namn. Efter ceremonin spelade Axel och Sussie två låtar till Sång till friheten och Mitt lilla barn. Åh, Sussie och Axel det var så himla fint! :) Efter detta var det dags för smörgårdstårta och fika.
Jätte mysigt att träffa en del av släkten igen, och allt annat trevligt folk. Wiggo verkade också nöjd, var glad och busig ända till kl 21 på kvällen.

Kladdkakor på gång.


Smarriga smörgåstårtor


Sussie och Axel spelar och sjunger så fint.


Pappa berättar Wiggos andra namn Oscar
Wiggo verkar glad över namnet.


Lite folk.


Wiggo fick bl.a. ett körsbärsträd.


Sötaste och goaste lilla killen.


Älska byxdressar!

Byxdress är galet snyggt. Förra sommaren letade jag överallt, Internet, Borlänge, Falun, Stockholm efter en byxdress. Men hittade INGEN! I år verkar det vara mer populärt och man hittar dem i var och varannan affär. Det går inte att göra annat än att älska dem!!!


         Forever21 280 kr                     La Redoute 999 kr                      Topshop 350 kr

Alanya

Fler bilder från Alanya:


Vi träffade ett gäng från Sverige en kväll, vilket verkar vara ovanligt den veckan.


Två fyrbenta poolare vi stötte på.


Bästa lunchstället.


Poolen. Tarik, bartender till vänster. Johanna och jag på bilden till höger.




Håller koll så allt går rätt till där ute.


Där ska vi bo nästa gång.

Vaknat på fel sida tro.

Inte jag, fast Wimsey. Som grinat mot Mysak hela dagen. Började med att Mysse låg i sängen och drog sig i morse, och då ville Wimsey komma upp. Såklart fick han det, men istället för att vara mysig och go laddade han några sekunder sen vips, flög han på Mysak. Skumt. Men fångade honom i luften så ingen skada skedd denna gång heller.
Efter det klev vi upp, och upptäckte solen. Underbart! Tim och jag gjorde i ordning lite massäck för att sedan åka på utflykt. Denna gång blev det abborre tjärn, vilket vi inte hittade till sist vi var på vift.  Lika där var Wimsey grinig och stel mot Mysak. Undra om han vaknade på fel sida av korgen idag, man kan ju lätt tro det.

På tal om abborre tjärn. Idag läste jag på aftonbladet om svår stavade ord, och ett av dem var abborre. Hm, så svårstavat är det väl inte. Något folk däremot borde lära sig är att man inte SKRIVER dom, trots uttalet. Utan dem eller de. Inte bara ungdomar som slarvat i skolan som skriver så, utan även vuxna och man möter detta ord i b.l.a artiklar i tidningar. Det är störande.
Haha, sen det roligaste idag Ojdå. En fyra årig pojke som råkade spola ner sin hundvalp i toan. "Han var smutsig och jag skulle tvätta honom."  Tokigaste jag läst på länge, fast inte lika kul för valpen.
Aftonbladet bjuder på ganska roliga artiklar ibland, inte bara tråkigheter.

Inte orkar bloggat något i helgen. Har varit i Avesta hos Tim. Bara tagit det lungt. Kikade på hundutställning som SKK anordnar i lördags, och det gjorde även Johanna med syster, Sofia och vovve Verix.
Sen gjorde vi inte så mycket mer. Hälsade på Tims moster en sväng. Kollade på lite olika filmer som Att göra en pudel och Slumdog millionaire. Både var jätte bra med olika handlingar. Värda att se!
I Söndags åkte vi hem till Tims mamma i Falun. Före det mellanlandade vi på kupolen i Borlänge där det är massvis med rea. Fast jag var duktigt och köpte inget, bara en present till Wiggo och en Chiken Wrap på donken.
Sen åkte vi till Tims mamma och där träffade vi hans underbara små syskon, Fhilip 7år, Isak 5år, Timea 3år. Sötnosarna själva.
Vi sov där till måndagen. Då var det dags för Tim att opereras. Allt gick bra, och han behövde inte vänta nånting. Så framåt kvällen var han på bena igen, och vi åkte hem hit till Hedemora.

Nu sitter jag här och fördriver tiden men massa struntprat. Antar att det inte är många som orkar läsa allt, för det skulle inte jag ha orkat gjort. Naj, nog med detta. Nu blir det att baka.

Stora bredsjön

Tim och jag hade tråkigt idag. Så vi bestämde oss att göra en utflykt med hundarna. Pappa rekommenderade oss om Abborre tjärn. Dit brukade vi åka som små. Men tyvärr hittade vi inte dit. Däremot hitta vi ett fint ställe vid Stora bredsjön i Garpenberg. Jätte mysigt och fint. Med skog runt om kring sjön. Jag fick en känsla av Klövsjön när vi var där. En jätte fin sjö som ligger i byn.. ah Klövsjö. Utsetts till Sveriges vackraste by faktiskt. I alla fall enligt dem som bor där. Fast kan nästan hålla med om det. Stället ligger ca 1.5 mil ifrån vår fjällstuga i Vemdalen. Kan rekommenderas att besöka om ni är i trakterna.

Lite bilder från idag:








Efter att ha kikat runt, knäppt lite foton, ätit smörgåsar
så var det dags att glida hem igen. Stojade lite med
Mysak i trädgården när vi kom hem. Sen hade pappa
middagsgäster. Så blev hemlagat idag, pju..
Nu får det vara nog med hämtmat på ett tag.
Nä, nu väntar sängen. Godnatt!



Mysak släpper loss i trädgården.





Nyäten.

Jag är inne i en fettig period, det är från Alanya. Skyller på det. Åt lappens igår med brorsan, och tog nyss en burgare på donken med Tim. Shit, nu får det vara nog innan jag blir en tjockis.
Idag bytte äntligen jag och Johanna bilder från Alanya. Våra datorer ogillar varandra, så det tar dagar att skicka så många bilder. Så vi tog det på USB istället. Nice, kanske slänger upp några schysta bilder imorgon om jag orkar.
Innan det var vi och fikade med Mandy en sväng, trevligt! =)
Imorgon är det bud på en jätte fin lägenhet. Men kommer nog hoppa av. Hon ringde idag och budet låg på 250 tusen, helt galet. Första priset var 190 tusen. Så folk är helt galna i den lägenheten. Men är som jag skrev i tidigare blogg inlägg, säkert den finaste lägenheten jag sett i dessa trakter.
Jaja, har en annan fin på g också, och då är det mäklare som säljer. Känns lite tryggare. Ska titta på den om en vecka ungefär om jag inte får snylta en tidigare tid. Får se, var också mysig + balkong. Det har inte dem andra jag kikat på haft.

jaja, nu ska Tim och jag ta plats i min soffa för att se den senaste Bring it on filmen som heter inte mindre än Bring iy on it to win it. Cheerleading film, älskar dem filmerna. Lite fjolliga kanske, men dem är bra!

Avslutar med en bild på min finaste Mysak.


Grått och trist.

Typiskt söndagsväder. Varit och röstat i morse, sen gick jag och la mig och sovit tills nu ungefär, deppigt va. Men det var skönt så strunt samma. Och så ringde tjejen som jag kollat på lägenhet hos, och nu har någon stockholmare bjudit 40 tusen mer än det begärda priset. Lite sur man blev då man hörde det. Jag vill ha den lägenheten!! Så hoppas det var hans sista bud. Annars får det faktiskt va!

Sitter och kikar på hundbäddar, sugen på att köpa en ny till Mysak. Fast det kommer nog inte ske på ett tag. Lär hålla i pengarna. Men ganska kul och kolla runt bara för finns helt galna hundbäddar man bara älskar. Kolla in dessa:




Eller varför inte skämma bort hunden med ett eget, lyxigt hus?! Och Ja, dessa hus är tillverkade för hundar:




Äh, Mysak får nog nöja sig med sin mysiga, fina men inte så glamorösa korg. Som han bara älskar.





En sak till!

Haha måste bara berätta om min knäppis till hund. Vet inte varför, men helt plötsligt stod han och pinka ner sin korg tidigare idag. Fast han kissat bara en, två timmar före. Och när jag sa ifrån la han en stor pöl på golvet också. Gissa om han blev populär då. Men det var faktiskt duktigt av honom att göra det på hans ställe. Korgen alltså. Det skulle ha varit lite värre om han hade hoppat upp i min säng och lagt en drill.
Men jaja olyckor sker. Korgen är på tvätt, och inatt får Mysse sova på en tun liten filt istället.

Du kommer alltid vara mitt hjärta, oavsett piss pölar.

Föresten, undra om det går att lära hundar att använda "hundlåda" i akuta fall. Lixom, katter lär sig ju att gå till kattlådan då det är bråttom. Något att fundera på kanske, haha!

Sveriges nationaldag.

Kommer på mig då och då att det är Sveriges nationaldag idag. (Eller ah, var för en ca 20 min sen). Är det någon som firar den dagen ens? Men nu strödde jag salt i såret. Kom precis att tänka på gammelgården för två år sen, då hade vi stort firande den dagen. Men i år blidde det inget. BUU!

Slapp lördag, fint det. Bara varit hemma. Syrran, Freddan och Wiggo var här en sväng i morse. Och Wiggo utvecklas så otroligt mycket från varje gång man träffar honom. Sen har Mysak fått lekt lite mer Vera, vilket var väl uppskattande från hans sida. Under kvällens gång har jag bara slappat. Mest framför datorn. Bland annat har jag sett en spännande dokumentär om Alcatraz. Dokumentären heter Rymmarna från Alcatraz. För dem som inte känner till namnet så är det ett gammalt fängelse vid Francisco.

Sen har jag och Mysak traskat över till min mosters semester/helg hus. Vilket är grannhuset, alltså inte så långt att gå. Där satt vi och prata minnen m.m. en timme ungefär, jätte trevligt. Mysigt att ha släkt så nära.
Fick också den här jätte söt rosa lampa av henne:


Och imorgon ska jag iväg och rösta för första gången, woho! =)

Den SKA jag ha!

Fy vad slut jag är. Har nyss kommit hem efter några arbetstimmar på Burger king. Tidigare var jag och kollade på en jätte fin lägenhet. Utan att överdriva lär det vara den finaste lägenheten jag sett, och den ska jag ha! Tim har varit världens underbaraste idag och kört mig hit och dit, fast han hade andra planer egentligen. Nu blir det mys byxor, godis och en bra film. Justja, track en fet pizza nyss. Så nu är man ju helnöjd.

Grattis alla som tar studenten idag! Är faktiskt lite avundsjuk på er, med tanke på hur kul det var! Exakt ett år sen nu.
Tim och jag gled runt lite på stan efter att ha lämnat syrran och hennes kompis, Helen hos Joey. Blev lite partysugen när man såg allt folk. Men, nej! Man vet ju hur ute kvällar i Hedemora brukar vara -sega- oavsett hur mycket folk det är.

Så nu blir det krypa ner i sängen med Tim, godis och en soft film.

Hem ljuva hem.

Yes, så känner man sig efter en dötrist piss vecka i sug Alanya. hihi, eller inte! Vi har haft, som Johanna brukar säga, fett med nice hela veckan. Kanon fint väder varje dag, inte ett moln förens sista dagen. Roliga party kvällar, jätte god mat och såklart shopping. Var inte så billigt där som jag hade tänkt mig. När vi hade prutat till häften kostade en sjyst t-shirt i bra kvalité ca 100 kr. Men det funkar ju. Fast köpte nog mer presenter än till mig själv. Man orkade ju inte shoppa när det var så varmt, och många - INTE ALLA - blev väldigt dryga/på än om man inte handlade av dem.
Vi åkte nog helt fel vecka om man tänker folkmässigt. Det var inte mycket nordisk folk där. Var nog en väldigt lugn vecka vi pricka in om man jämför vad man hört att det brukar vara där. Fast det var väldigt skönt. I måndags var vi på beachparty där det nästan bara var nordiskt folk, ca 150-200 pers skulle jag gissa på. Men det kan inte ha varit över 250 personer som han vi anmälde hos sa.
Vi hamnade på världens trök hotell också, bara massa barnfamiljer, pensionärer och kärlekspar. Fast då kunde vi ösa själva vid pool baren istället, haha. Bara vara allmänt dryga, vilket vi är bra på.

Slänger upp några bilder nu. Lägger säkert upp några till senare när jag orkar.

Vårat hotell - Grand Okan.



Första party kvällen. Bartenderna på hotellet lånade ut dator och såklart blev det kika läget på facebook. Den här kvällen mötte vi även Djejdej, coolaste hunden i Alanya, haha!


Blandat från olika kvällar.


Våran strand - Kleopatrastranden


Bilder från beachpartyt! OBS, maten var underbar. Några duktiga dansare visa lite moves.


Jajamen, som sagt kommer det säkert lite fler bilder inom snarast tid.

RSS 2.0