Fixat och klart! :D

Idag blev Johanna och jag klara med kök & hall i min lägenhet efter 12 h slit!! Blev lite besviken nyss när jag insåg att det inte finns någon före bild från hallen, men det var iallafall mörkblå hemsk tapet. Så tänk er själva...

Lite för och efter bilder.






Här kommer det förhoppningsvis stå ett bar bord inom kort tid.

Och nu, lite efterbilder på hallen. Hade ju olyckligtvis inga förebilder.






Bästa, haha!



Vad har hänt med den här reklamen? Den var ju bäst, haha.

Helg, igen?

Shit, veckorna går läskigt fort. Snart är det höst. Höst innan sommaren knappt har börjat. Trist! Nej nu var jag negativ, fem veckor kvar. Sen kan man börja klaga på hösten.
Vad händer i helgen då? Ser ut att bli lugnt. Jobbar hela helgen. Det lutar åt att kusino kommer upp i helgen? =)

Igår opererades Wimsey vänstra tassen, och det gick bra. Han är så duktigt. Följde med pappa till veterinären, för passade på att kolla Mysaks ögon, som har drabbats av ögoninflammation. Så nu går Wimsey med tratt och Mysak får ögondroppar, båda på rätt väg.




Ikväll ska Joppen och jag börja måla lite i lägenheten, loligt!! Innan det tänkte vi testa på agility i Säter om vädret tillåter.

Hem ljuva hem.

Åkte hem till Hedemora idag, och blir kvar här tills på torsdag. Kan inte påstå att jag saknar Hedemora. Men däremot mitt hus och området, så det är mysigt att komma hem ibland. Framförallt saknar jag pappas mat!! Min kusselino, Johanna, är på besök i Hedemora och då måste man ju passa på att åka hem och ses lite. :D

Var ett tag sen man skrev något här. Bortsätt från senaste inlägget då. Det beror tyvärr inte på att jag har haft fullt upp, nä för att Tims kassa mobila bredband slutade funka då han åkte hem. Vi har två, ett bra och ett dåligt. Självklart fick jag det dåligt. Haha.. Har inte haft internet sen i torsdags, snacka om att man är beroende. Varje gång man slår på datorn för att kolla något, är det ju över internet. Lite irriterande när man kommer på sig själv att det är ur funktion...

Äh, lite har man haft för sig i alla fall. Jobbat hela helgen, var helt dött ända tills idag. Kul när det är lite fart, annars går tiden så sakta. I lördags grillade vi vid min lägenhet några stycken, vilket var trevligt. Sen drog vi in på flamman. Inte det roligaste alternativet men vi hade kul ändå!

Lite bilder från helgen.




Brudar!


Joppan and Sebban! (och Mysaks stump)



Innan krogen mellanlandade vi på en fest i närheten.



Slutligen drog vi till krogen.


Nu väntar sängen, natti!


Underbara låt

Pink - please don't leave me: underbar låt, dock ganska brutalt med tanke på videon haha. Föresten, hatar ordet dock. Det låter så fånigt, men ett enkelt ord att få ihop en mening med...

Lyssna och njut.





Sol i sinne, brun inne.

Ett litet citat från den fenomenala filmen Sunes Sommar. 

Är effektiv idag, håller på att städar. Sen ska jag försöka laga mat. Var duktig på matlagning som liten, men nu har man lagt det lite åt sidan. Är lite mer för bakning. Men vill lära mig och bli bättre. Kanske borde gå en "endagskurs" med pappa! =)
Tim är i Avesta och säljer bilen, så vi kommer vara billösa ett tag framöver. Så länge det är plusgrader ute gör det mig inget. Tim som hatar att åka kollektivt hade tur nu när Jp ska hit, så slipper han buss/tåg idag iaf. Mysak kommer bli helt gaaalen för Vera hög löper haha. Helst ingen korsning mellan Shiba och Dvärg Schnauzer tack.

Nä nu ska jag städa klart och fixa med maten. Haj!


Lilla Wiggo, charmtrollet som har lite feber idag.

Mygginvasion.

Åker snart tillbaka till lägenheten. Tims bil är inte fixad ännu, så får åka buss dit själv. Men det värsta är att jag inte har nå internet!! Då blir man ju helt isolerad, hehe. Snyltar vanligtvis på Tims mobila internet, men det har han nu. Men får stå ut några dagar. ;) Ser ut att bli grillning med syrran ikväll? Fast vart vet jag inte, så får se då!

Skönt och åka från Hedemora igen, är galet mycket mygg här. Speciellt hemma hos mig som bor mellan en skog/dunge och en sjö. Där trivs dem små liven mår ni tro. Det som bör inskaffas här hemma är en elektronisk myggsmällare. Sägs vara skit bra. Tänk vad skönt bara nudda dem så ärom väck. Avskyt myggor. Myggor och fästingar är så ovesentliga, vidriga äckliga djur som bara ställer till med besvär. Blä!


Människans bästa vän, myggiga sommardagar. hehe.


Rackarns också!

Kom på att jag har glömt att skicka in mina nya upplästa betyg till studera.nu. Hade nästan glömt att jag sökt socionomutbildningen, varit lite mycket i tankarna nu. Sista inlämningsdagen för upplästa betyg var i början av juni. Hoppsan! Aja, det gör inte så mycket eftersom jag har tagit beslut att jobba nu något år istället, tjäna ihop en slant, resa och förhoppningsvis skaffa mig lite mer livserfarenhet. Sen kan jag börja ta studierna på allvar. Med lite mer livserfarenhet tror jag att högskoleprovet kan ge bättre resultat också, vilket hjälper mig som inte har toppbetygen. Som det känns nu är jag verkligen inne på att läsa till socionom, och då inrikta mig på ungdomar med narkotikamissbruk vilket jag ser som ett stort problem i dagens Sverige. Det är läskigt hur folk normaliserar narkotika, och hur vanligt det har blivit?! Det är skrämmande och något som bör sättas stopp för. Fast den största tyngden ligger i föräldrarnas händer, det är dem som måste ha koll på vad deras ungdomar har för sig. Men samhället kan såklart ingripa till en viss del! Och det är där bl.a. socionormerna kan åstadkomma något.
Nä oj, nu ska jag inte hålla på att debattera här på bloggen. Kände bara att bidra med mina åsikter.

Nu är det strax sängdags. Imorgon åker jag förhoppningsvis (om Tims bil är klar) tillbaka till lägenheten i Borlänge. Har varit hemma i Hedemora sen lördags kväll. Sen får vi se vad veckan erbjuder mer än jobb.

Natti!


Kryssning till Åland.

I fredags hoppade vi på bussen till Stockholm för att sedan stiga på båten Cinderella, som vi skulle vistas på 24h framåt. Jätte trevligt dygn med Tim och hans underbara släkt. Båten bjöd på god mat, trevligt sällskap och goda billiga drinkar.




Goa och glada.... hmm... pina colada..


Tackar familjen Schütz & co för en trevlig kryssning! :D

Blött!!

Jag och Tim shoppade lite mat idag och efter att handlat var det bara att springa till bilen för att slippa bli dygnsura av regnet. Men vi blev glatt överaskade när vi upptäckte att motorn inte gick igång. Efter att ha försökt en stund tröttnade vi och bestämde oss för att springa hem, ca en km. Jätte kul va. Vi behövde i alla fall inte duscha nå mer idag efter den turen...

Tidigare var Jeanette med familj på besök, och vi fick en jätte fin badrumsmatta. Till den köpte vi ett matchande duschdraperi, och det blev så himla mysigt. Är så nöjd!!


Svensk sommar

Olidligt varmt några dagar, och sen kom regnet. Det kallas svensk sommar.



Mysaks nya fina gungbräda som min händiga pappa har gjort till vår agilityhörna.

Himlen är oskyldigt blå



Älskling jag vet hur det känns, när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat oss in i en vrå, är himlen så oskyldigt blå.


Grymt bra film.

Om du inte redan sett den, bör du göra det. Och då snackar jag alltså om filmen Little girl lost som jag skrev om i det senaste inlägget. Super bra film. Det bästa är att den är helt och hållet baserad på en verklig historia. Min syster hade t.o.m. sett dokumentären om denna händelse. Coolt ju. Fast ganska sjukt, alltså att såna saker händer i verkliga livet. Du får se filmen, så förstår du vad jag snackar om.

Judy Reyes spelade huvudrollen. Alltså samma skådespelare som ni möter i humorserien Scrubs, där hon har karaktären som Carla. Men hon passade jätte bra till rollen, trots att man ofta tänker henne som Carla. Hon är ju faktiskt en bland som seriösaste i Scrubs.


Håkan är för cool.

Såg Sunes sommar igår med Johanna och Carro. Den filmen är bara för bra. Men det är Håkan som gör halva filmen haha, han är bara för cool den killen.
Visste ni föresten att Rudolf är ju självaste Peter Haber. Alltså han som spelar Beck. Har jag aldrig tänk på innan. Kanske kan bero på att man var ganska ung senast man såg Sunes sommar.

Ikväll ska jag sova själv för första gången i lägenheten. Spännande, eller inte. hehe. Men är faktiskt lite mörkrädd av mig, är ju så van att ha Tim vid min sida. =)

Klockan 21.00 går Little girl lost: The Delimar Vera story som jag tror kan vara RIKTIGT bra. Den har fått 5 plus i alla fall. Älskar drama, så den ska jag se.

Carro med sin nya motorcykel.


Joppen taggad inför en provåkning.


Haha, åhnej Jopps brillor syns inte men var så snyggt till hjälmen.



Gött!

Trevlig grillkväll hos syrran igår:). Grabbarna dvs. Tim and Fredd blev taggade och drog en sväng på krogen. När jag och Mysak senare skulle pallra oss hem började det blixtra som bara den. Rädd som jag är sprang vi tillbaka till Linnea, som alltid är så snäll och bädda ordning i soffan åt mig. Men blev väckt vid tre av att Tim och Fredrik kom tillbaka. Tim tvinga upp mig så gick vi hem till lägenheten och sov.
Men inge dåligt åskväder det var i natt i alla fall. Sjukt hur hela rummet lyste upp vid varje blixt. Hoppas det blir chill ikväll. Då kommer också Joppen och Carro hit. Ser ut att bli en rulle eller något liknande ikväll. Vi alla är väl någolunda panka så tror inte på nån utgång ikväll int. Carro som nyss fått motorcykelkörkort -Grattis- kommer hit med nyköpta hojen, så vi får kika lite;D.

Föresten, varning för diskmedlet spar. Tim och jag trodde vi var smarta och ekonomiska då vi hittade det diskmedlet, 3 liter för 30 kr. Vilket kap tänkte vi. Ända tills nu, efter första disken. Glaset luktar piss, ärligt. Bara att slänga och köpa nå riktigt. Sitter och smuttar på ett glas isvatten och det smakar riktigt ruskigt.


Mysaks nya favoritplats -
På sin hundbur ute på våran inglasade balkong, där kan han hålla koll på vad som försiggår.

Depp :(

Gick nyss in på Jämtland/Härjedalen skk's hemsida. Skulle kolla när sista anmälningsdagen till utställningen i Svenstavik var, och upptäckte då att det var i förrgår. Hade verkligen sett fram emot att ställa Mysak då. Så ringde och hörde om det gick att anmäla ändå, men dem är stenhårda med utgångsdatumet. Det ser alltså inte ut att bli någon utställning för oss i Svenstavik i år heller. Men däremot åker vi upp till stugan i vilket fall, mys.

Bild från Klövsjö.

Mys!

Sitter i lägenheten nu, ska snart krypa ner i sängen med Tim efter en slitsam flyttdag. Eller ah, inte så slitsam för mig som fick se stora starka karlarna (pappa & tim) bära mina möbler hit och dit. ;) Klen som man är fick jag ta de lättaste. Efter vi hade flyttat klart åkte vi hem till syrran och käka pizza. Sen var jag och Tim barnvakt åt sötnosen själv. Jag talar alltså om Wiggo. Han var duktig som vanligt. Sista tjugo minuterna vaknade lillen. Jag försökte få honom att somna om med lite vaggvisor. Fast med min röst vet jag inte om han blev lung eller rädd haha. Men han var så snäll och gnällde inte över mosters hemska sångröst... Ska bli så kul att få följa Wiggos uppväxt lite mer nu när vi bor ca 1 km från varandra, tidigare låg ju avståndet på 5-6 mil.
Nu är Tim och jag somsagt hemma i min nya mysiga lilla lya som jag bara älskar. Mysak verkar också trivas, ligger och sussar i sin korg så sött.

Såja, nu får det räcka med skrivandet, innan grannarna under blir galna på knappandet från tanjentbordet, hehe... Sååå... godnatt på er =)

RSS 2.0